We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Heb je al (bijna) vakantie? Wat moet je lezen deze zomer? Naarstig op zoek naar een vakantieboek? We hebben vier suggesties die aansluiten bij onze voorstellingen van na de zomer.

EXTASE – Louis Couperus
▷ Bij de voorstelling LOVE
Zin een klassieker? Een roman over de zinnelijke aantrekkingskracht tussen een jonge weduwe Cecile en de rasversierder Taco. Een ontleding van wat verliefdheid en verlangen met je doet, als je het niet kunt of wil consumeren.

PART OF MY SOUL – Winnie Mandela
▷ Bij de voorstelling DEAR WINNIE
Duik in het leven van de bijzondere activist Winnie Mandela, die de leidraad vormt van de voorstelling DEAR WINNIE. Met dit boek leer je haar kennen in haar eigen woorden.

INTIMITEIT – Paul Verhaeghe
▷ Bij de voorstellingen ER ZAL IEMAND KOMEN, LOVE en BEFORE/AFTER
Een intieme liefdesrelatie aangaan lijkt steeds lastiger te worden. Iets waarmee ook de personages in onze drie voorstellingen worstelen. Psychiater Paul Verhaeghe zoekt de verklaring in de relatie die je hebt met je lichaam. Wat betekent het voor je vermogen om verlangen, liefde en onzekerheid te voelen, als je een sterk onderscheid ervaart tussen je lichaam en je geest?

INTIMACY – Hanif Kureishi
▷ Bij de voorstellingen ER ZAL IEMAND KOMEN, BEFORE/AFTER en LOVE
Een wonderlijk onsympathiek, maar pijnlijk geloofwaardige hoofdpersoon, die je volgt in zijn worsteling wel of niet zijn vrouw en kinderen te verlaten. Hij ziet zichzelf als anarchistische romanticus, maar de lezer ziet een zelfgenoegzame egoïst. Een mooi tweeluik in combinatie met het boek van dezelfde titel door Paul Verhaeghe.

Na de zomer bespreken we de boeken in de NNT Leesclub. Fijne zomer!

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.