We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

DE JACHT, de nieuwste voorstelling van NITE en Slagwerk Den Haag, in regie van de Chileense Manuela Infante. Theater van wereldklasse, met een bite.

In de nieuwste NITE + Slagwerk Den Haag voorstelling De Jacht, onderzoekt regisseur en theatermaker Manuela Infante (Santiago de Chile, 1980) de wereld van het ‘rewilden’; het creëren van meer wildernis en het verminderen van menselijke invloed en beheersing.

“Kunstenaars van het kaliber van een Beckett, die een nieuwe taal bedenken, breken met de codes van hun tijd, die komen we in een carrière te weinig tegen. Infante bevestigt haar status als buitengewoon maker.” – Le Soir

tourlijst

Over De Jacht

In De Jacht wordt het onderscheid tussen ‘mens’ en ‘natuur’ bevraagd. We voelen ons vaak vervreemd van de natuur, waardoor we onszelf niet meer als onderdeel zien, maar als overheersers. Als hoeders van de natuur, eindverantwoordelijken. We plaatsen ons in ons denken en handelen zo vaak buiten of boven de natuur; maar een mens is een dier en wij zijn natuur.

Infante thematiseert de dualiteit van het willen temmen van ‘het wilde’, en tegelijkertijd de behoefte van de mens om de wildernis op te zoeken. Vanuit de nostalgie naar het ongerepte en onze eigen dierlijke drift, hebben we dit inmiddels nagebootst om er deel van te kunnen uitmaken; in Afrika zijn er ‘hunting-farms’ waar dieren worden gefokt om vervolgens door de mens afgeschoten te worden in een nagespeelde jacht. En in Nederland zijn we momenteel in de ban van de terugkeer van de wolf, die zowel geromantiseerd wordt als gevreesd.

Manuela Infante x NITE

Infante voltooide studies in Chili en aan de Universiteit van Amsterdam en is inmiddels een wereldwijd veelgevraagde interdisciplinaire theatermaker. Na haar studies werkte ze onder andere bij de KVS (Brussel), Schauspielhaus Hannover (DL), Theater Basel (CH), Volkstheater Wenen (A), Festival Internacional Santiago a Mil (Chili), The Watermill Center (USA) en TheatreWorks (Singapore). 

Samen met componist Diego Noguera, NITE en Slagwerk Den Haag werkt zij haar associatieve bespiegelingen uit. Verwacht een intrigerende voorstelling vol soundscapes die je denken uitdaagt en je zinnen prikkelt. Muzikaal, absurdistisch en over de top.   

“Wat ik inspirerend vind aan het werk van Manuela, is dat ze interdisciplinariteit op een andere manier benadert dan ik. Waar ik probeer de dingen naast elkaar te leggen, gaat zij de diepte in; je weet niet meer wat muziek is, wat tekst is, waar het verhaal ophoudt en de melodie begint. Het is immersief theater; je wordt ondergedompeld in de materie. Ik denk dat haar manier van werken iets heel moois gaat opleveren met ons ensemble.”⁠Guy Weizman

Columnist en schrijver Anne Dirks interviewde met Manuela Infante. Een gesprek over de wisselwerking tussen geluid en taal, mens en niet-mens zijn, en het losbreken van het (mannelijke) jagers-narratief.

lees het interview

Credits 

Tekst: Manuela Infante, inspired by Ursula Le Guin
Cast: Bram van der Heijden, Sarah Janneh, Bien De Moor, Nimuë Walraven, Olaf Ait Tami
Compositie: Diego Noguera
Muziek: Slagwerk Den Haag, Enric Montfort en Dirge Kuran
Decor: Ascon de Nijs
Licht: Wil Frikken
Dramaturgie: Camila Valladares, Liet Lenshoek
Kostuums: Tania Ballve


tourlist

sep
do 28 sep 20:15
Agenda

De Jacht try-out

SPOT Stadsschouwburg Groningen
vr 29 sep 20:15
Agenda

De Jacht try-out

SPOT Stadsschouwburg Groningen
za 30 sep 20:15
Agenda

De Jacht première

SPOT Stadsschouwburg Groningen
okt
di 10 okt 20:00
Agenda

De Jacht

Internationaal Theater Amsterdam
wo 11 okt 20:00
Agenda

De Jacht

Internationaal Theater Amsterdam
vr 13 okt 20:00
Agenda

De Jacht

Theater Rotterdam,Schouwburg
di 31 okt 20:00
Agenda

De Jacht

Wilminktheater Enschede
nov
do 2 nov 20:15
Agenda

De Jacht

SPOT Stadsschouwburg Groningen
vr 3 nov 20:15
Agenda

De Jacht

SPOT Stadsschouwburg Groningen
wo 8 nov 20:30
Agenda

De Jacht

Chassé Theater Breda
dec
wo 6 dec 20:30
Agenda

De Jacht

Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden
do 7 dec 20:15
Agenda

De Jacht

Theater aan het Spui Den Haag
vr 8 dec 20:15
Agenda

De Jacht

Theater aan het Spui Den Haag
do 14 dec 20:15
Agenda

De Jacht

SPOT Stadsschouwburg Groningen
vr 15 dec 20:15
Agenda

De Jacht

SPOT Stadsschouwburg Groningen

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.