De Revolutionairen / Eline Arbo - Nite
Sluit
Sluit

De tijd is rijp voor verandering, maar hoe?

Als jonge maker is Eline Arbo verbonden aan het Noord Nederlands Toneel, waar zij in het vierjarige talentontwikkelingstraject NNT RAW wordt begeleid tot regisseur voor de grote zaal. Om het Groningse publiek de kans te geven deze bijzondere maker van dichtbij te volgen, speelt haar voorstelling De Revolutionairen (Toneelschuur Producties) eenmalig in Groningen, in haar theaterthuis de Machinefabriek.

Eline Arbo had eerder dit seizoen een droomdebuut bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, enthousiast ontvangen door pers en publiek en winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2018. Vorig jaar maakte ze bij het NNT de voorstelling NNT RAW II: Monte Verità. Daarover schreef De Theaterkrant “(…) de opzet van Monte Verità heeft iets adembenemend ambitieus, en het gevoel dat we gezamenlijk naar nieuwe strategieën op zoek zijn (voor zowel het theater als voor de samenleving als geheel) en alle achterhaalde vormen achter ons kunnen laten is onweerstaanbaar ⭐⭐⭐⭐”.

Nu maakt ze samen met 5 acteurs en een muzikant een voorstelling over het gedachtegoed van Albert Camus. Op theatrale en muzikale wijze staan zij stil bij thema’s als idealisme, existentialisme en rechtvaardigheid. En stellen zichzelf de vragen: Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? Zijn we in staat iets te doen of blijven we steken in mooie woorden? Kunnen we theater gebruiken om de wereld mooier te maken of hebben we daar rigoureuzer middelen voor nodig?

Eline Arbo: “In onze wereld die politiek gezien steeds extremer lijkt te worden, vind ik het heel belangrijk om te reflecteren op onze morele grenzen. Camus zijn filosofie is daarin een grote inspiratie voor mij. Wanneer wordt idealisme terrorisme en hoe verhoudt de alles of niets revolutionair tot de opstandeling die graag de wereld wil veranderen zonder daar iets voor te hoeven doen. Ik merk dat mijn generatie zich wil inzetten voor een betere wereld maar het lastig vind dit concreet te maken. De tijd is rijp voor verandering, maar hoe?”

Complete avond uit: voorstelling + friet & sla + concert

De voorstelling De Revolutionairen maakt onderdeel uit van FridayNITE – het wekelijkse podium voor experimentele kunst, van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Vooraf kun je friet met sla eten voor €1,- en na afloop kun je in de foyer blijven hangen voor het concert van Ned Colette. Kom je? Meld je dan aan voor het facebookevent.

Programma
18:30 Deuren open
19:00 Friet & sla
19:30 De Revolutionairen (Eline Arbo)
21:00 Concert Ned Colette

Toegang: €15 / €10*
*NNT-vriend / CJP / Student

tourlist

nov
vr 2 nov 19:30
Agenda
Event

De Revolutionairen / Eline Arbo

Theater de Machinefabriek Groningen

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.