NEXT UP: Freedom - Nite
Sluit
Sluit

NEXT UP: Freedom

Vanaf oktober 2021 tot januari 2022 spelen we Freedom. Geschreven door de bekende schrijver Mohamedou Ould Slahi (The Mauritanian) en in samenwerking met Slagwerk Den Haag en De Balie, Amsterdam.

Wist je dat onze voorstellingen Phobia, Happiness en LOVE allemaal onderdeel zijn van ‘The Human Oddysey’? In dit project onderzoeken we de menselijke staat met internationale partners en aan de hand van verschillende thema’s. Vrijheid is daarvan één van de meest fascinerende en urgente. Met Phobia en Happiness hebben we het thema al eens aangeraakt, nu is het tijd voor poging nummer drie om het begrip en het gevoel van vrijheid in een dansvoorstelling te vangen. Wie betaalt de prijs voor onze vrijheid? Wie sluiten we op in een gevangenis of vluchtelingenkamp om onszelf vrij te kunnen voelen? Wie ontzeggen we hun bewegingsvrijheid, zodat wij veilig kunnen reizen? 

Freedom is geïnspireerd op het levensverhaal van Mohamedou Ould Slahi. Slahi beschreef zijn verhaal in de bestseller Guantanamo Diary dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian. Hij werd verdacht van terrorisme. Zonder enig bewijs werd hij opgesloten in Guantánamo Bay, waar hij 14 jaar lang onrechtmatig werd vastgehouden en gemarteld.

INFO & TICKETS

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.