Minister Wiebes te gast in talkshow bij GAS - Nite
Sluit
Sluit

Minister Wiebes te gast in talkshow bij GAS

Wat ging er mis in het Groningse aardbevingsdossier? Vooruitlopend op de parlementaire enquête over de gaswinning, organiseert Toneelgroep Jan Vos tijdens Het Theaterfestival een talkshow om die vraag te beantwoorden. Politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen schuiven aan, voorafgaand aan onze gezamenlijke voorstelling GAS. Ook verantwoordelijk minister Eric Wiebes zal zijn opwachting maken.

Daarnaast zijn te gast de oud-burgemeester van de gemeente Eemsmond Marijke van Beek, aardbevingsgedupeerde en voormalig lid van de Dialoogtafel Yvonne Morselt en de Amsterdamse wethouder Marieke van Doorninck, die zich bezig houdt met de energie-transitie. Waarom is tot op de dag van vandaag geen van de betrokken partijen erin geslaagd de problemen op een doortastende manier aan te pakken?

PROGRAMMA

De gasten worden geïnterviewd door journalistes Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie, dat een belangrijke informatiebron vormde voor de voorstelling GAS. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk en welke opzienbarende informatie hij niet kwijt kon. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman. De presentatie van Gasterij de Toekomst is in handen van de Groningse cabaretier Arno van der Heijden.

Om 12.30 uur, voorafgaand aan de voorstelling, bent u van harte welkom in de foyer van Internationaal Theater Amsterdam. De toegang is gratis op vertoon van uw entreeticket voor de voorstelling. U dient zich wel van tevoren aan te melden via dit formulier.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.

Nooit meer iets missen en een reminder ontvangen als we in de buurt zijn?

Nooit meer iets missen
Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE + Club Guy & Roni.