We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Before/After geannuleerd t/m 6 april

Wij waren er helemaal klaar voor, maar helaas kunnen de try-outs, de première en de speelbeurten t/m 6 april van Before/After niet doorgaan. Vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn wij, Spot Theater Groningen en Theater de Flint Amersfoort genoodzaakt de voorstellingen t/m 6 april te annuleren.

Heb je al kaarten gekocht? Dan neemt het theater contact met je op. Je hoeft dus niet zelf te bellen of mailen. Fijn als je het betreffende theater even de tijd kunt geven: onze collega´s zijn op dit moment hard aan het werk om contact op te nemen met alle bezoekers van de geplande voorstellingen t/m 6 april.

Veelgestelde vragen

Gaan jullie voorstelling en evenementen door?
Nee, momenteel niet. Wij zullen in ieder geval tot 6 april geen voorstellingen spelen op locaties door het land of bij ons in Groningen in de bloemstraat 38. Het gaat dan om de voorstellingen Before/After, Agatha en de vrijdagavonden FridayNITE.

Ik heb al kaarten gekocht voor één van de voorstellingen. Wat moet ik doen?
Het theater waar je jouw kaarten hebt gekocht, neemt contact met je hierover op. Je hoeft dus niet zelf te bellen of mailen. Fijn als je het betreffende theater even de tijd kunt geven: onze collega´s zijn op dit moment hard aan het werk om contact op te nemen met alle bezoekers van de geplande voorstellingen t/m 6 april.

Ik heb al kaarten gekocht voor één van de voorstellingen tussen nu en 6 april, kan ik die omruilen voor de voorstelling op een andere datum?
Dat is op dit moment lastig te zeggen. We weten nog niet wat de maatregelen na 6 april zijn. Het theater waar je jouw kaarten hebt gekocht, neemt contact met je hierover op.

Ik heb al kaarten gekocht voor één van de voorstellingen tussen nu en 6 april, die wil ik doneren om jullie te steunen. Wat moet ik wel of niet doen en wie steun ik ermee?
Allereerst, wat lief dat je daaraan denkt, dat waarderen we enorm. De meeste theaters zijn op dit moment druk bezig om voorstellingen te verplaatsen. Wat je dus zou kunnen doen is even geduld hebben en proberen alsnog te komen op de alternatieve datum. Want wij spelen natuurlijk het allerliefste onze voorstelling in ruil voor dat kaartje.

Daarnaast wordt er op social media inderdaad opgeroepen om geen geld terug te vragen. Of het geld van je kaartje terecht komt bij de bespelers of bij de schouwburg verschilt per geval. Maar je steunt er in ieder geval een deel van de keten mee en dat is ontzettend fijn. Er zijn ook nog andere initiatieven om de culturele sector te ondersteunen. Misschien wel de meest nijpende situatie is die van zzp’ers in de culturele sector, zij zitten opeens volledig zonder werk. Niet alleen acteurs maar ook de zzp’ers achter de schermen. En dat zijn er veel. Hen zou je kunnen steunen door deze petitie te tekenen. Die roept op tot steunmaatregelen voor deze kwetsbare groep.

Verder is er een motie aangenomen in de Tweede Kamer die pleit voor een steunpakket. De Kunstenbond inventariseert de schade en geeft tips. Hier vind je een overzicht van (bijna) alle initiatieven.

Maar wat het allerbeste helpt is dit: Als we straks weer mogen spelen, kom dan kijken en neem mensen mee die niet regelmatig naar het theater gaan. Kom extra vaak, ga kijken naar werk van makers die je niet kent en maak van de theaters om jou heen je favoriete hangout. ❤️

 

Waar kan ik met overige vragen terecht?
Mail ons op info@nnt.nl we zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.